De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de meer op prestatiegerichte toernooien en evenementen van de tennisvereniging:

Wintersingeltoernooi
In maart organiseert de TC het Wintersingeltoernooi. Vanaf 2018 zal dit een Open Toernooi zijn.

Voorjaarscompetitie
In de maanden april en mei worden 7 speelrondes gespeeld tegen teams van andere verenigingen. Er kan gekozen worden om te spelen op vrijdag, zaterdag of zondag. Er wordt gespeeld in teams: Dames, Heren en Gemengd.

Zomeravondcompetitie
In de maanden mei en juni wordt op 7 woensdagavonden gespeeld tegen teams van andere verenigingen. Er wordt gespeeld in teams van minimaal vier spelers in de categorieën Dames, Heren en Gemengd.

Najaarscompetitie
In de maanden september en oktober worden 7 speelrondes gespeeld tegen teams van andere verenigingen. Er kan gekozen worden om te spelen op vrijdag, zaterdag of zondag. Er wordt gespeeld in teams: Dames, Heren en Gemengd.

Clubkampioenschappen
In de verschillende categorieën die Tachys kent (op sterkte en soort) wordt tegen elkaar gestreden om de titel van clubkampioen in het betreffende onderdeel. Met als grootste eer de clubkampioen in de hoogste enkelcategorie, die zich een jaar lang clubkampioen van Tachys mag noemen. De duur van de Clubkampioenschappen is 2 weken.

Tachys Open
Het jaarlijkse dubbeltoernooi van Tachys waarbij alle KNLTB-leden van 17+ welkom zijn om deel te nemen. Inschrijven kan in de diverse dubbelcategorieën van niveau 3 t/m 8. De duur van het Tachys Open is 1 week.

De TC bestaat uit:

  • Glenda Dinnessen: Voorzitter
  • Jacqueline Davids Blumink: Wedstrijdleider Tachys Open en Wintersingeltoernooi
  • Loes Hopman: Wedstrijdleider Clubkampioenschappen
  • Brigitte Geurts: Verenigings Competitieleider (VCL) najaarscompetitie en Organisatie Clubkampioenschappen
  • Victor Zegers: Organisatie Wintersingeltoernooi en Open Toernooi
  • Koen Hopman: Organisatie Wintersingeltoernooi
  • Gijs Mahler: Verenigings Competitieleider (VCL) voorjaarscompetitie en zomeravondcompetitie

Het mailadres van de TC is tc@tachys.nl