De start van de Najaarscompetitie 2018 staat voor de deur. De KNLTB heeft de indeling van de poules en het wedstrijdschema gepubliceerd. Via de link vind je tevens een eenvoudig stappenplan hoe je de indeling kunt vinden in de nieuwe MijnKNLTB omgeving.

Teamindeling

NJC 2018 teams vrijdag

NJC 2018 teams zaterdag

NJC 2018 teams zondag

Verkort spelen en invallersregeling
Net zoals in de Voorjaarscompetitie 2018 wordt ook tijdens de Najaarscompetitie verkort gespeeld:

  • In alle dubbelpartijen wordt een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld in plaats van een derde set.

En ook de invallersregeling is tijdens de Najaarscompetitie versoepeld:

  • Spelers mogen een onbeperkt aantal keer per week competitie spelen binnen de vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team (op basis van de klassenvolgorde-lijst). De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd team, is verhoogd van 0,5 naar 2,0. Dispensatie zal in veel gevallen dus niet meer nodig zijn.

Compact spelen bij 8&9-tennis Najaarscompetitie
Bij het 8&9-tennis is het compact spelen verplicht. Compact spelen houdt het volgende in:

  • Wedstrijdtiebreak als derde set
    Bij een stand van 1-1 in sets wordt er een wedstrijdtiebreak (ook wel supertiebreak) gespeeld. Een wedstrijdtiebreak gaat tot en met de 10 punten (twee punten verschil).
  • Bij 40-40 beslissend punt
    Bij de stand 40-40 (deuce) wordt er een beslissend punt gespeeld voor de winst van de game. Hierbij bepaalt de ontvanger aan welke kant er geserveerd wordt. Bij een gemengddubbel wedstrijd wordt er niet gekozen. De vrouw serveert dan op de vrouw en de man op de man.

Competitiedata NJC 2018