Met de Najaarscompetitie achter de rug gaat de TC zich al weer bezig houden met de organisatie van de Voorjaarscompetitie 2019.

Vernieuwingen Voorjaarscompetitie 2019
De KNLTB heeft de competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden én het afschaffen van de districts- en regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten.

Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat:

 • Data aangetoond heeft dat de leeftijden van de spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn.
 • Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kan worden.

Voordelen voor jou!
Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Minder niveauverschillen binnen de poules;
 • Kortere reisafstanden;
 • Meer variatie in tegenstanders.

8&9 Tennis
Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie (nog) geen optie voor je is? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!
In 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau.

Voordelen 8&9 Tennis:

 • Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
 • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD).
 • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
 • Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set.
 

Competitiesoorten VJC 2019

Soorten VJC 2019

Speeldata VJC 2019

VJC 2019 speeldata

Inschrijven
Tot en met 6 januari 2019 kun je je als team of individueel inschrijven door een mail te sturen naar tc@tachys.nl.

Schrijf je een team in, noteer dan in de mail alle namen van de teamleden (liefst inclusief bondsnummer) en de competitiedag en -soort waarvoor je je team in wilt schrijven. Schrijf je je in voor de zaterdag, geef dan ook meteen de voorkeurstijd om te starten aan (kan tussen 9.00 en 16.30 uur).

Schrijf je je individueel in, geef dan in de mail aan welke competitiedag(en) en -soort(en) je eventueel graag zou willen spelen.

De TC zal uit de individuele inschrijvingen teams vormen of individuele inschrijvingen indien mogelijk aan ingeschreven teams toevoegen. Hierbij zal onder meer gelet worden op speelsterkte, beschikbaarheid en natuurlijk de onderlinge verhoudingen.

Enkele opmerkingen:

 • Geef je alleen op als je echt beschikbaar bent.
 • We proberen iedereen die zich op tijd ingeschreven heeft te plaatsen, eventueel in overleg op een andere dag cq team.
 • Ook proberen we met voorkeuren rekening te houden, maar dat is absoluut geen garantie. De TC houdt het recht om wijzigingen door te voeren.
 • Wanneer men zich na inschrijving alsnog terugtrekt met als gevolg dat een heel team zich terug moet trekken, zal de boete van de KNLTB op desbetreffende speler(s) verhaald worden.
 • Bij meer inschrijvingen (teams) voor een bepaalde speeldag dan dat er ingedeeld kunnen worden, zal er geloot worden. Hierbij wordt rekening gehouden met klassebehoud.

Let op: Bij inschrijving voor het spelen van voorjaarscompetitie bij een andere vereniging ben je verplicht dit bij mij tijdig te melden voor het aanvragen van dispensatie!