Nieuwsbrief december 2021

15 december 2021

Beste leden,

Via deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen bij Tachys.

Het Nieuwe Baan 6Sinds begin 2021 is Het Nieuwe Baan 6 een eenmanszaak van Quinten Dinnessen. Naast de gewone opstartproblemen kwamen er ook de voortdurend veranderende coronaregels bij. Hij en zijn jonge team hebben zich hier goed doorheen geslagen en we zijn dan ook blij dat Quinten ook volgend jaar onze pachter blijft.

Sluiting clubhuisHet clubhuis is tot 18 december vanaf 17.00 uur gesloten i.v.m. de coronamaatregelen. Vóór 17.00 uur is het clubhuis incidenteel open, bijvoorbeeld als er activiteiten zijn, zoals Winterhard(t).Daarna is het kerstvakantie en is het clubhuis gesloten van 19 december 2021 tot en met 9 januari 2022.

Poort Blauw-Wit
De komende tijd kun je niet via de Energieweg naar Tachys komen, omdat de poort bij Blauw-Wit gesloten is. Begin 2022 krijgt Tachys een eigen toegangspoort vanaf de Energieweg (ter hoogte van het speeltuintje) die je met je pasje kunt openen.

TennislessenOok bij de tennislessen een verandering: Lennart van Campen is gestopt en Mike Verberk heeft alle lessen overgenomen. Dat doet hij met veel gedrevenheid, enthousiasme en kundigheid. De animo om te lessen is dan ook heel groot. Nadeel is wel dat iedereen het liefst lest op de drukste tijden, namelijk tussen 19.00 en 21.00 uur, waardoor recreatief tennissen in het gedrang komt. Het bestuur zou het fijn vinden als er wat meer lessen overdag gegeven kunnen worden. Mike staat hier zeker voor open, nu de lessers nog… Ook Mike blijft gelukkig komend jaar.

Digitaal afhangen, verlichting en banen annulerenHet digitaal afhangen verloopt soepel. Iedereen is er inmiddels aan gewend. Ook de verlichting die hieraan gekoppeld is werkt, na wat opstartproblemen, inmiddels goed. Nog wel even wat puntjes op de i:

  • je mag vanuit thuis 1 keer een baan afhangen. Als je op het park bent en ziet dat er na jouw speeltijd nog een baan vrij is, dan mag je meteen die baan afhangen. Zo voorkom je ook dat het licht uitgaat.
  • je kunt maximaal 2 keer per dag afhangen en 8 keer per week.
  • als je besluit om toch niet te gaan spelen: annuleer dan de baan.

Gebruik functie Maatjes in KNLTB ClubAppBij het bestuur komen regelmatig vragen van zowel nieuwe als bestaande leden naar mogelijkheden om nieuwe tennismaatjes te vinden. In de KNLTB ClubApp is hier een functie voor; Maatjes. Door Tachys zullen (chat)groepen worden aangemaakt voor senioren op basis van de dubbel speelsterkte. Je kunt jezelf aan een groep toevoegen, mits je voldoet aan de speelsterkte.

Je kunt via de groep een oproep doen of er leden zijn die op een bepaald tijdstip met jou/jullie willen tennissen. (Is bv ook handig als je een invaller zoekt). We vragen je om alleen oproepen te plaatsen als die echt nodig zijn. Verder kun je gegevens uitwisselen en daarna via privé chat verder afspreken en een baan reserveren. Je kunt ook iemand toevoegen als maatje.

Wil je je weer uitschrijven uit een groep? Klik bovenin de groep op “info” en je kunt de groep verlaten. Ook kun je eenvoudig in de KNLTB ClubApp instellen dat je stille meldingen ontvangt (zonder geluid op jouw telefoon). Probeer het uit en maak er gebruik van. Heb je vragen of lukt het niet om je in te schrijven in de door jouw gewenste groep, stuur een mail naar [email protected].

Jeugd
Het tennisjaar zit er weer bijna op. Voor volgend jaar staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Om dit voor onze Tachys-jeugd te kunnen blijven organiseren, zijn we bij de jeugdcommissie dringend op zoek naar nieuwe leden (vooral ouders van jongere kinderen). Wij jij je steentje bijdragen? Stuur een mail naar [email protected].

Vrijwilligersavond 16 januari 2022Onze club drijft op vrijwilligers. Elk jaar in november zetten we deze in het zonnetje op de Vrijwilligersavond. Helaas kon deze in november wederom niet doorgaan en is verplaatst naar zondag 16 januari. We kunnen dan tevens een toost uitbrengen op het nieuwe jaar.
We zoeken nog vrijwilligers voor diverse commissies! Heb je belangstelling of vragen? Stuur een mail naar [email protected].

Opzeggen lidmaatschap vóór 15 december
Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Wil je je lidmaatschap beëindigen? Stuur dan vóór 15 december een mail met daarin je naam, adres, geboortedatum en eventueel de reden van beëindiging naar [email protected].

Heb je dit al doorgegeven, dan hoef je dit uiteraard niet nog een keer te doen.

Geen NieuwjaarsreceptieIn verband met onzekerheid door corona, maar ook in verband met het geringe aantal mensen dat de laatste jaren de Nieuwjaarsreceptie bezocht, heeft het bestuur besloten om dit jaar geen Nieuwjaarsreceptie te houden.

Fijne feestdagenTot slot wensen we jullie allemaal hele fijne, warme, gezellige kerstdagen en een heel fijn, sportief en gezond 2022 toe.

Namens het BestuurJohan van den Hof, voorzitter

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 24 377 0353

Sportpark De Schoonhorst

Kerkstraat 54
6543 KK Nijmegen

KVK-nummer

40146486