Voorjaarscompetitie (VJC)

Met de Najaarscompetitie achter de rug gaat de TC zich al weer bezig houden met de organisatie van de Voorjaarscompetitie 2020.

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en wordt jaarlijks gespeeld in de periode van begin april tot en met begin juni. Ieder jaar doen er ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periode van het tennisseizoen.

Speeldata
Klik hier voor de speeldata van 2020

Competitieaanbod

Uitleg 8&9-Tennis
Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie (nog) geen optie voor je is? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!
In 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau.

Voordelen 8&9 Tennis:

  • Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
  • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD).
  • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
  • Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set.
 

Inschrijven
Tot en met 5 januari 2020 kun je je als team of individueel inschrijven door het inschrijfformulier op de site in te vullen. Een team schrijf je in via het teamformulier. Individueel schrijf je je in via het individuele formulier.

De TC zal uit de individuele inschrijvingen teams vormen of individuele inschrijvingen indien mogelijk aan ingeschreven teams toevoegen. Hierbij zal onder meer gelet worden op speelsterkte en natuurlijk de onderlinge verhoudingen.

Enkele opmerkingen:

  • Geef je alleen op als je echt beschikbaar bent.
  • We proberen iedereen die zich op tijd ingeschreven heeft te plaatsen, eventueel in overleg op een andere dag cq team.
  • Ook proberen we met voorkeuren rekening te houden, maar dat is absoluut geen garantie. De TC houdt het recht om wijzigingen door te voeren.
  • Wanneer men zich na inschrijving bij de KNLTB alsnog terugtrekt met als gevolg dat een heel team zich terug moet trekken, zal de boete van de KNLTB op desbetreffende speler(s) verhaald worden.
  • Bij meer inschrijvingen (teams) voor een bepaalde speeldag dan dat er ingedeeld kunnen worden, zal er geloot worden.

Let op: Bij inschrijving voor het spelen van voorjaarscompetitie bij een andere vereniging ben je verplicht dit tijdig bij de TC te melden voor het aanvragen van dispensatie!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 24 377 0353

Sportpark De Schoonhorst

Kerkstraat 54
6543 KK Nijmegen