Voorjaarscompetitie (VJC)

Het kabinet heeft op 21 april aangekondigd het grootste gedeelte van alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen tot 20 mei. Dat betekent dat de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en dat het spelen van deze competities voor de zomer niet haalbaar is. Daarom heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar.

Of de competities in het najaar definitief door kunnen gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen
.

Speeldata
De Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie worden gespeeld in de periode van de Najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. Klik hier voor de speeldata.

Zelfde competitiesoorten en klassenopbouw
Voor de verschuiving van de tenniscompetitie geldt dat in het najaar dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de VJC. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de VJC kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen tijdens de NJC.
Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Ook kunnen teams die in het najaar niet kunnen of willen deelnemen, besluiten om niet mee te doen. 
De indeling van teams zoals die gedaan is voor het voorjaar zal daarom door de KNLTB ook niet één-op-één overgenomen worden in het najaar.

Geen promotie of degradatie
Tijdens de tenniscompetitie die verplaatst is naar het najaar zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Alle teamrechten van de VJC 2020 blijven dus geldig voor de inschijving van volgend jaar.
Ook wordt er in het najaar niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021. Tijdens de NJC wordt er sowieso nooit gespeeld om promotie of degradatie.

Inschrijven

Eind mei/begin juni volgt er meer informatie over het inschrijven voor de NJC. Houd de site en de KNLTB Clubapp dus in de gaten.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 24 377 0353

Sportpark De Schoonhorst

Kerkstraat 54
6543 KK Nijmegen