Voorjaarscompetitie (VJC)

De Najaarscompetitie kon helaas niet volledig afgerond worden, maar met volle moed gaat de organisatie van de Voorjaarscompetitie 2021 van start. Hopelijk kan er tegen die tijd weer volop in officiële wedstrijden gestreden worden.

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en wordt jaarlijks gespeeld in de periode van begin april tot en met begin juni. Ieder jaar doen er ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periode van het tennisseizoen.

Nieuw
Nieuw tijdens de VJC 2021 is de Gemengd 17+ competitie op zondag met vijf partijen (HE, DE, HD, DD en GD). Dus ook op zondag kun je nu 5 partijen spelen zonder 35+ te hoeven zijn en zonder dat je tegen allemaal 14-jarigen moet spelen.

Opzet vrijdagavond

Deze competitie werd afgelopen najaar vanwege corona 'op tijd' gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario 'om de week spelen' heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario kan – in iets aangepaste vorm – ook in 2021 een passende oplossing zijn voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.

Wat houdt het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

 • Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
 • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
 • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken.

De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (eind januari) op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een 'normale competitie met 7 speelweken' òf ‘Om de week spelen met 5 speelweken’.

Speeldata
Klik hier voor de herziene speeldata van 2021.

Competitieaanbod

Uitleg 8&9-Tennis
Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie (nog) geen optie voor je is? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!
In 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau.

Voordelen 8&9 Tennis:

 • Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
 • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD).
 • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
 • Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set.
 

Inschrijven
Tot en met 6 januari 2021 kun je je als team of individueel inschrijven door een mail te sturen naar [email protected].

Schrijf je een team in, noteer dan in de mail alle namen van de teamleden en de competitiedag en -soort waarvoor je je team in wilt schrijven.

Schrijf je je individueel in, geef dan in de mail aan welke competitiedag(en) en -soort(en) je eventueel graag zou willen spelen.


De TC zal uit de individuele inschrijvingen teams vormen of individuele inschrijvingen indien mogelijk aan ingeschreven teams toevoegen. Hierbij zal onder meer gelet worden op speelsterkte en natuurlijk de onderlinge verhoudingen.

Enkele opmerkingen:

 • Geef je alleen op als je echt beschikbaar bent.
 • We proberen iedereen die zich op tijd ingeschreven heeft te plaatsen, eventueel in overleg op een andere dag cq team.
 • Ook proberen we met voorkeuren rekening te houden, maar dat is absoluut geen garantie. De TC houdt het recht om wijzigingen door te voeren.
 • Wanneer men zich na inschrijving bij de KNLTB alsnog terugtrekt met als gevolg dat een heel team zich terug moet trekken, zal de boete van de KNLTB op desbetreffende speler(s) verhaald worden.
 • Bij meer inschrijvingen (teams) voor een bepaalde speeldag dan dat er ingedeeld kunnen worden, zal er geloot worden.

Let op: Ga je ook voorjaarscompetitie bij een andere vereniging spelen? Dan ben je verplicht dit direct bij de TC te melden voor het aanvragen van dispensatie!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 24 377 0353

Sportpark De Schoonhorst

Kerkstraat 54
6543 KK Nijmegen